JOM JADI BIJAK HARI INI!



CURRENT CONTENT

6 Hari di Bulan Syawal

Assalamualaikum WRT WBT adik2 dan kawan2 sekalian.

Sudahkah anda menunaikan puasa 6?

Tinggal brape hari je lagi bulan Syawal. Baik cepat, sebelum peluang untuk lengkapkannya hilang begitu sahaja.

Sesunggahnya Rasulullah telah mengajar kita bahawa dengan melengkapkan puasa di bulan Ramadhan dan menambah lagi 6 hari puasa di bulan Syawal, ganjarannya adalah sama seperti kita berpuasa sepanjang tahun.

Takkan kita nak lepaskan peluang keemasan ni mcm tu je?

Ayuh kawan2 yang belum settle puasa 6 Syawal. Jangan lalai dan jadikan alasan open house sebagai sebab tak "sempat" nak puasa.

Tepuk dada tanya Iman -- Mana lagi penting, amalan bekalan akhirat atau kepuasan nafsu perut.

No Response to "6 Hari di Bulan Syawal"